Colomers

Colomers

Colomers és un municipi de la comarca del Baix Empordà el qual és regat per les aigües del Ter, el nucli del qual es trobava separat fins fa ben poc per un canal construït en temps del franquisme. Està documentat al segle IX amb el mot llatí Columbarios amb el consegüent significat del «lloc on es crien coloms» i és aquesta la raó per la qual a l'escut de Colomers es representa un colom.

Història

Pel que fa a restes històriques que s'han trobat al municipi de Colomers, les més antigues corresponen a diversos dòlium (dipòsit esfèric de terrissa usat pels romans per posar-hi oli, gra, vi i altres), restes de cereals, argiles per fabricar terrissa i fragments de columna de marbre d'origen romà que es van trobar entre els anys 1960 i 1980 en plena restauració de l'església de Santa Maria de Colomers i que demostren el pas dels romans per Colomers, com també es demostra amb el miliari (pilars cilíndrics de pedra que marcaven els recorreguts en vies romanes, el que serien avui dia les senyals) que es trobà que actualment es troba exposat a la plaça del poble.

Globus Empordà a Colomers

Zona de vol: ens enlairem del mig de l'Empordà i segons la direcció del vent, anem cap al Baix o cap a l'Alt Empordà. Però en qualsevol cas, veurem totes dues comarques. Punt de trobada: els globus s'enlairen des d'un poble anomenat Colomers cp17144 (Baix Empordà), concretament d'un camp que hi ha just a tocar la carretera. Allà mateix trobareu aparcament pels cotxes. Hora de trobada: entre les 6.45 i les 8.15 del matí segons la sortida del sol. L'activitat dura fins cap a les 11.00-12.00 segons hora de sortida.